Hoe maak je zelf een lekkere snoeptaart?

60554918 - marshmallow cake in the background of nature

 

Een snoeptaart is zeer eenvoudig te maken en makkelijk af te stemmen op het thema van je kinderfeestje. Met een beetje enthousiasme en inspiratie kan je zelf aan de slag. Hou er wel rekening mee dat het wat tijd vraagt om zelf een snoepjestaart te maken. 

 

Dit heb je nodig:

  • Aluminiumfolie
  • Cocktailprikkers
  • Vorm van piepschuim of steekschuim (verkrijgbaar in iedere hobbywinkel). Je kan ook een cake gebruiken als basisvorm.
  • Snoeplijm (bloemsuiker gemengd met wat water) of gesmolten chocolade
  • Snoeppapier
  • Snoepjes

Werkwijze

Stap 1
Je neemt een basisvorm uit piepschuim of steekschuim. Ook een gewone cake kan dienen als basisvorm, maar dit is iets minder stevig dan piep-of steekschuim.
Je kan eventueel met verdiepingen werken door basisvormen van verschillende grootte op elkaar te plaatsen, van groot naar klein. Maak er één geheel van door de basisvormen aan elkaar te lijmen. Stap 2
Bedek de basisvorm met aluminiumpapier. Eventueel kan je het aluminiumpapier nog bedekken met snoeppapier. Je kan de snoepjes ook rechtstreeks op de aluminiumfolie prikken. Stap 3
Schik de snoepjes op de basisvorm. Je werkt rij per rij af tot wanneer de hele basisvorm is bedekt.

De snoepjes zet je vast met wat snoeplijm of een druppel gesmolten chocolade. Je kan ook werken met cocktailprikkers om de snoepjes vast te zetten op de basisvorm. Bij een feestje met jonge kinderen gebruik je uiteraard best geen cocktailprikkers.

Stap 4
Je kan de snoeptaart afwerken met één of meerdere figuurtjes volgens het thema van je kinderfeestje. Laat je fantasie en inspiratie werken. Zorg ervoor dat het thema van je feestje op één of andere manier terug te vinden is in je snoeptaart. Stap 5
Sluit de taart goed af van de lucht met een plastiek folie zodat de snoepjes hun smaak en zachtheid niet verliezen.
Je plaatst de basisvorm best al van in het begin op de plastiekfolie alvorens af te werken met snoepjes. Eens de snoeptaart klaar is, is het niet zo makkelijk om deze te verplaatsen.

Tip: 

Het is altijd leuk als de kinderen zelf een snoepjestaart mogen maken. Zorg dat de basisvorm reeds voorbereid is met aluminiumfolie en laat de kinderen de rest doen tijdens het feestje. Zo heb je onmiddellijk ook een leuk knutselmoment voor de kinderen.

Het aantal kinderen dat één basisvorm met snoep versiert is best niet te groot. Werk eventueel met verschillende kleinere basisvormen. 

 

Ontdek alle tips en ideeën >>>