Welke traktatie kan je voorzien tijdens een kinderfeestje?

traktatie cupcake

 

De meeste kinderen houden van de klassieke traktaties tijdens een feestje: pannenkoeken, een ijsje, wafels, cupcakes, taart, een hotdog, … Je kan ook voor een gezonde traktatie kiezen zoals een fruitsalade of fruitspiesjes, eventueel met een lekkere chocoladedip erbij. Of je kan wat hapjes klaarzetten als aperitief of tussendoortje: minitomaatjes, chips, kaasjes, rauwe groentjes (worteltjes, bloemkool, radijsjes, …), crackers, worstjes, …

Zie je het zitten om wat meer aan te bieden, dan kan je bijvoorbeeld frietjes, spaghetti, pizza of croque monsieur voorzien. Hou er wel rekening mee dat niet alle kinderen alles lusten. Voorzie dus voor alle zekerheid een alternatief.

Het is altijd leuk om de kinderen te betrekken bij de voorbereiding van een traktatie. Zo kan je vooraf cupcakes bakken en deze door de kinderen laten versieren tijdens het feestje. Of je kan de kinderen zelf fruitspiesjes laten maken.

Tracht je traktatie af te stemmen op het thema van je feestje. Koekjes, cupcakes of een gewone cake kan je makkelijk zelf versieren volgens een bepaald thema.

Of voorzie je traktatie van een cocktailprikker met het thema van je feestje. Deze cocktailprikker prik je dan in een stukje fruit, een koekje, een cupcake, een negerzoen, een kaasje, …

Cocktailprikkers met themadecoratie kan je makkelijk zelf maken. Ontdek hier hoe je zelf een cocktailprikker met themadecoratie kan maken.

45767392 - fresh halloween gingerbread cookies on blue wooden table

Geef je graag een extra leuke toets aan je feestje? Wat dacht je van een popcornmachine waarmee je zelf de heerlijkste popcorn maakt? Of tover prachtige suikerspinnen met een suikerspinmachine of laat lekkere chocolade uit een echte chocoladefontein stromen. Hiermee scoor je ongetwijfeld bij de kids!

 

Ontdek alle tips en ideeën >>>