Wat kan je doen tijdens een (thema-) kinderfeestje?

Er zijn heel wat leuke activiteiten die je kan doen tijdens een kinderfeestje bij je thuis. Bij een themafeestje stem je de activiteiten uiteraard zoveel mogelijk af op het thema van je feestje.

67087018 - children competing at sack race at the park

Spelletjes

Kinderen doen uiteraard niets liever dan spelletjes spelen, zowel binnen als buiten. De gekende, klassieke spelletjes doen het altijd zeer goed bij kinderen: tikkertje, verstoppertje, zakdoek leggen, zaklopen, … Deze spelletjes zijn makkelijk en herkenbaar en daarom steeds toppers bij de kids. Wanneer je een thema kinderfeestje organiseert, tracht deze spelletjes dan zoveel mogelijk af te stemmen op het thema van je feestje. 

Kleuren en knutselen

Kinderen kleuren en knutselen doorgaans graag. Zeker bij jonge kinderen kan je met een kleur-en knutselmoment op veel bijval van de kinderen rekenen. Een kleur-en knutselhoekje zorgt ook voor een rustmoment tijdens een kinderfeestje. Dit is een welkome afwisseling met de drukte die een kinderfeestje meestal met zich mee brengt …

Lolinabox biedt heel wat knutselmateriaal aan. Neem zeker een kijkje. Makkelijk voor jou, superleuk voor de kids!

Andere activiteiten

Ook andere activiteiten kunnen aan bod komen tijdens een kinderfeestje. Denk aan een speurtocht, een korte quiz, een gezelschapsspel, een puzzel, een voorleesmoment, een DVD bekijken, … Of je kan samen liedjes zingen of hen een dansje aanleren. Tracht ook bij deze activiteiten maximaal in te spelen op het thema van je kinderfeestje.

Waar je best ook aan denkt …

Vraag ook aan de kinderen zelf wat ze graag doen tijdens het feestje.

Bij jonge kinderen voorzie je best vooraf een planning van alle activiteiten. Zorg zeker ook voor voldoende begeleiding tijdens de activiteiten.

Activiteiten tijdens een kinderfeestje zijn altijd leuk, maar las ook wat vrije momenten in. Vaak vinden kinderen het ook fijn om gewoon wat te chillen tijdens het feestje.

Pin je niet al te vast op een planning. Durf ook los te laten en het gewoon te laten gebeuren tijdens een kinderfeestje. Niks is leuker dan kids die zich spontaan amuseren op een feestje, los van de planning die je voor ogen had.

 

Heb je weinig inspiratie voor leuke activiteiten binnen het thema van je kinderfeestje? Of heb je weinig tijd om zelf activiteiten voor te bereiden en kies je liever voor kant-en-klaar materiaal? Huur dan één van de themakisten van Lolinabox. Alle spel-en verkleedmateriaal dat je nodig hebt voor je themafeestje, inclusief een handige spelletjesgids, vind je in de box. Hiermee kan je onmiddellijk zelf aan de slag. 

Is het lekker weer? Met onze spellenboxen is extra (buiten-)pret zeker gegarandeerd. 

Ontdek alle tips en ideeën >>>