De uitnodiging voor een kinderfeestje: wat moet er in?

 

Organiseer je een kinderfeestje thuis, dan wil je de kinderen natuurlijk op een leuke manier uitnodigen. Je kan dit doen via telefoon of via e-mail.

Maar als je er echt iets speciaals van wil maken, dan stuur je alle genodigden een mooie uitnodigingskaart. Organiseer je een feestje rond een bepaald thema, zorg er dan voor dat je uitnodiging is afgestemd op het thema van je feestje. 

Originele uitnodigingskaarten kan je kant-en-klaar kopen in iedere winkel voor kantoormateriaal. Of je kan er voor kiezen om zelf uitnodigingen te maken. Denk daarbij aan het thema van je feestje en wees creatief. Wat dacht je van een schatkaart als uitnodiging voor een piratenfeest, een oorkonde voor een ridderfeestje, een kartonnen prinsessenkroon voor een prinsessenfeestje, een pompoen voor een Halloweenfeestje, … 

Zorg ervoor dat je de uitnodigingen tijdig verstuurt, zo’n tien à veertien dagen voor de datum van je feest.

Afbeelding uitnodiging TF prinsessen

Wat je zeker moet vermelden op de uitnodiging voor een kinderfeestje:

  • Wie nodigt uit
  • Reden van het feestje
  • Datum
  • Adres
  • Begin-en aanvangsuur
  • Bij een thema kinderfeestje: het thema van het feest en eventuele dresscode
  • Vraag om deelname aan het feestje te bevestigen voor een bepaalde datum met vermelding van een GSM-nummer of e-mailadres voor bevestiging.

Uitnodigingen uitdelen in de klas is telkens confronterend voor kinderen die niet zijn uitgenodigd. Dat zorgt vaak voor droevige en teleurgestelde kindergezichtjes. Tracht dit zo veel mogelijk te vermijden. Verstuur daarom je uitnodigingen liever via de post of via mail. Of je kan de uitnodiging ook persoonlijk afgeven.

Op zoek naar inspiratie? Neem dan zeker een kijkje op onze Pinterest borden. Daar vind je ongetwijfeld heel wat ideeën voor leuke uitnodigingen voor verschillende thema’s.

Huur je een themakist bij Lolinabox? Als extra service bezorgen wij je vooraf een digitale uitnodiging die past bij je gekozen thema. Enkel nog afdrukken in het gewenste aantal en de uitnodigingen bezorgen aan je gasten … en klaar is kees.

Ontdek alle tips en ideeën >>>