Een thema kinderfeestje aankleden: hoe doe je dat?

Bij een thema kinderfeestje bij je thuis is het belangrijk dat je het thema van je feestje tot leven brengt. Op die manier prikkel je de fantasie van de kinderen en kunnen zij zich beter inleven in het gekozen thema. Maar … hoe doe je dat?

 

Versier je huis en je feestruimte

Versier je huis en je feestruimte met decoratiemateriaal dat past bij het thema van je feest. Hang enkele ballonnen, slingers en vlaggenlijnen op in je huis. Gebruik daarbij kleuren die passen bij het thema van je kinderfeestje. Versier de tafel met themaborden, themaservetten, themabekers, …. Zet her en der in de feestruimte voorwerpen neer die passen bij je thema.

101779231 - cute little children celebrating birthday at party

Je kan heel wat thematisch decoratiemateriaal kopen of huren. Of je kan ervoor opteren om zelf decoratiemateriaal te maken. Dit is niet zo moeilijk maar het vraagt wel wat tijd, fantasie en creativiteit om dit voor te bereiden.

Kies je liever voor kant-en-klaar decoratiemateriaal om je feestje aan te kleden? Neem dan een kijkje in onze rubriek decoratiemateriaal

Verkleden

Tijdens een thema kinderfeestje is het altijd leuk als de kinderen zich kunnen verkleden volgens het thema van je feestje. Vraag aan de kinderen om, in de mate van het mogelijke, al verkleed volgens het thema naar het kinderfeestje te komen. Of zorg zelf voor verkleedkledij voor de kinderen.

Lolinabox helpt je graag op weg met kant-en-klaar verkleedmateriaal. Neem een kijkje in onze themakisten. Je vindt er onder andere verkleedsets en verkleedaccessoires die passen bij het thema van je feestje. 

Schminken

Gezichtjes schminken is altijd leuk voor de kinderen. Zeker als dit past binnen het thema van je feestje kan je overwegen om de kindergezichtjes te schminken.

Op het internet vind je heel wat voorbeelden van hoe je makkelijk een gezichtje kan schilderen. Met een minimum aan schmink schilder je hele leuke gezichtjes die mooi afgestemd zijn op het thema van je kinderfeestje. 

Niet alle kinderen houden ervan om geschminkt te worden. Laat hen daarom vrij om te kiezen of ze geschminkt worden of niet.

45832358 - little girl getting her face painted like a butterfly.

Zoek je nog inspiratie? Bekijk dan zeker ook onze thema borden op Pinterest.

Huur je een themakist bij Lolinabox? Als extra service bezorgen wij je een digitale tips-en ideeënbundel die afgestemd is op je gekozen thema. Je vindt er onder andere tips rond hoe je je thema maximaal tot leven te brengen tijdens een kinderfeestje.

Ontdek alle tips en ideeën >>>