Geplaatst op

Is je kind jarig in Corona tijden? 40 tips om er samen een superleuke dag van te maken

Wat als je jonge kinderen hebt die jarig zijn in deze Corona tijden? Een verjaardagsfeestje met vriendjes … dat kan nu even niet. En dat zorgt voor teleurgestelde gezichtjes en klein verdriet. Er zijn ergere dingen dan dat, zeker nu, maar op die jonge leeftijd is dat toch niet veel. Daarom wil Lolinabox de kids én hun mama’s en papa’s een hart onder de riem steken met 40 tips om er toch een superleuke dag van te maken.

 1. Versier je huis met héél veel ballonnen.
 2. Maak samen een vrolijke vlaggenlijn of feestslingers van papier en hang deze op.
 3. Wek je feestvarkentje met een verjaardagslied. Extra leuk wordt het wanneer de familie meedoet via videochat. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd …
 4. Start de dag met een lekker ontbijt op bed met alles erop en eraan.
 5. Stel een verjaardagsmenu samen met het lievelingseten van je feestvarken.
 6. Bak samen lekkere koekjes of een heerlijke verjaardagstaart en daarna … smullen maar.
 7. Bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes en attenties, liefst héél veel. Maak van een grote kartonnen doos een echte verjaardagsdoos met daarin kleine cadeautjes, snoepjes, wenskaartjes, … En het wordt nog leuker wanneer je de doos vult met dunne papieren slierten en confetti. Dan is het feestvarkentje wel even zoet om alle attenties te vinden en uit te pakken.
 8. Spreek met de mama’s en papa’s van de vriendjes een moment af om samen te videochatten. En zing dan samen een verjaardagslied voor de jarige.
 9. Maak zelf een piñata met daarop een grote foto van de jarige. En vul de piñata met snoepjes en kleine attenties. Hang de piñata op. De jarige moet dan proberen om de piñata stuk te slaan. Spelplezier gegarandeerd!
 10. Verras je kind de hele dag door met kleine verrassingen en attenties. Of hang overal kleine wenskaartjes voor de jarige.
 11. Laat je feestvarken kleine raadsels oplossen. En beloon nadien met een kleine attentie.
 12. Zorg voor een gekke verjaardagsoutfit voor de jarige.
 13. Print grote foto’s van de jarige en hang deze her en der op in je huis.
 14. Zet een heuse speurtocht op in je huis of tuin. Verstop overal kleine verrassingen. En laat het feestvarkentje zoeken.
 15. Verras de jarige met een leuke videoboodschap van de familie, de juf of de vriendjes.
 16. Maak een mooie feeststoel voor de jarige, versierd met ballonnen en slingers.
 17. Hang een groot laken met “Happy birthday” uit het raam van je huis zodat alle buren kunnen zien dat er ééntje jarig is.
 18. Doe spelletjes die je ook op een “gewoon” verjaardagsfeestje zou doen, zoals de stoelendans, verstoppertje, tikkertje, …
 19. Schrijf een grote verjaardagswens met stoepkrijt op de stoep voor je huis.
 20. Maak een mooie verjaardagskroon voor de jarige.
 21. Doe een oproep bij de buren om op een bepaald tijdstip te zingen of te klappen voor de jarige.
 22. Doe vooraf een oproep via sociale media om verjaardagskaartjes te sturen naar het adres van de jarige.
 23. Zorg voor een mooie feesttafel.
 24. Zet vrolijke feesthoedjes op.
 25. Maak zelf fotoprops en maak hiermee grappige foto’s met het feestvarkentje. Of je kan een oude fotokader versieren en gebruiken voor een leuke fotoshoot.
 26. Organiseer een filmavondje. Maak het knus met heel veel kussens op de grond, kaarsjes overal en een grote pot popcorn. En natuurlijk mag het feestvarkentje de film kiezen.
 27. Verras je kind met extra veel tijd voor gezelschapsspelletjes.
 28. Schrijf een complimentenbrief aan de jarige en doe de brief in je brievenbus.
 29. Zorg voor een heus verwenmoment voor de jarige: een zalige massage, een voetbadje, een manicure, … En maak het extra sfeervol met een heerlijke geurkaars en een lekker drankje.
 30. Maak zelf een memoryspel met foto’s van de jarige en speel het nadien.
 31. Schrijf een verjaardagsboodschap op de spiegel in de badkamer.
 32. Maak een poppenkastvoorstelling met de lievelingsknuffels van de jarige.
 33. Maak kleine kaartjes met gekke “doe”-opdrachten voor de jarige. En beloon nadien met wat lekkers of een kleine attentie.
 34. Dans samen de polonaise op enkele leuke kinderliedjes. Of doe gewoon gek op de muziek.
 35. Heb je een tuin? Zorg dan voor een hindernissenparcours. Over een balk lopen, in het rond draaien, onder een tafel kruipen, rond een stoel hinkelen, op één been lopen, hoela hoepen, … Het kan allemaal. En aan de finish wacht de jarige een beloning.
 36. Maak een hut in de woonkamer met lakens. En hou daar een verjaardagspicknick.
 37. Speel restaurantje met alles erop en eraan. Maak een menukaart met de lievelingsgerechten van het feestvarkentje. En natuurlijk wordt de jarige in stijl bediend.
 38. Laat de jarige een gekke outfit kiezen voor alle gezinsleden en hou daarna een familiefotoshoot.
 39. Hou de hele dag jullie pyjama aan en maak er een pyjamafeestje van.
 40. Print foto’s van de jarige en plak deze op lege conservenblikken. En speel dan het blikkenwerpspel met enkele balletjes. Wie slaagt erin om de meeste blikken omver te werpen?

Maak er samen een superleuke dag van en geniet ervan. Omdat jarig zijn ALTIJD leuk is, ook al kan een feestje met de vriendjes nu even niet !

Wil je je feestvarkentje op een originele manier verrassen?

Met ons kant-en-klaar materiaal heb je alles om er een superleuke dag van te maken, gewoon bij je thuis: feestversiering, knutselmateriaal, piñata’s en kleine cadeautjes. En dat allemaal in een bepaald thema. Hoe cool is dat?!

Vragen? Laat het ons weten. Wij denken graag met je mee!