Geplaatst op

Een kinderfeestje thuis, nu de corona maatregelen stilaan versoepelen … kan dat wel?

Vanaf maandag 8 juni is het zover. Dan versoepelen de maatregelen in het kader van corona. Eindelijk …

Maar een kinderfeestje organiseren, nu de maatregelen versoepelen … kan dat wel? Dat zijn vragen die veel ouders zich stellen. En ja, eindelijk kunnen er weer verjaardagen en kinderfeestjes gevierd worden, samen met de vriendjes en vriendinnetjes. Leuk voor alle kinderen die jarig waren de voorbije weken of die nu (bijna) jarig zijn.

Uiteraard doen we dat kinderfeestje in de best mogelijke omstandigheden om besmetting te voorkomen, en dat zal nog een tijdje zo zijn. En dan lijkt een kinderfeestje thuis, of nog beter buiten rond het huis, toch wel een héél goede optie.

Wat intussen duidelijk is:

 • Jonge kinderen tot 12 jaar mogen samen spelen en hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Je kan bestaande contacten van je kinderen uitnodigen op je feestje. Het gaat dan om kinderen die ook al op school met elkaar in contact komen, of in de sportvereniging of elders. Of je volgt de regels rond je persoonlijke “bubbel”.
 • Hygiëne blijft natuurlijk heel belangrijk. Regelmatig handjes extra wassen is ook tijdens een kinderfeestje niet overbodig.
 • En mama’s, papa’s of andere volwassenen die op je feestje zouden komen … die houden best de nodige afstand.
 • Wie ziek is, of recent is geweest, neemt niet deel aan het feestje.

Nog enkele tips:

 • Denk vooraf goed na over de keuze van de spelletjes en activiteiten tijdens je feestje.
 • Informeer de ouders van de kinderen die zijn uitgenodigd over de bedoeling en organisatie van je feestje.
 • Leg aan de kinderen bij de start van je feestje uit hoe het feestje zal verlopen en wat kan en niet kan.
 • Zorg voor voldoende toezicht van de kinderen tijdens het feestje.

Als je hiermee rekening houdt, dan kan een kinderfeestje thuis geen probleem zijn, echt niet.

En dan is het vooral spelen en genieten voor alle kids.

Lolinabox helpt je daar graag bij. Vanaf 8 juni verhuren wij opnieuw onze spellenboxen en themakisten. Want na al die weken thuis zitten, heb je misschien niet veel inspiratie meer voor leuke activiteiten thuis met de kids. En uiteraard zorgt Lolinabox er zelf voor dat alle spel-en verkleedmateriaal steeds volledig gereinigd wordt na ieder feestje.

Heb je nog vragen? Contacteer ons via info@lolinabox.be. Wij denken graag met je mee.

Geplaatst op

Aftellen naar die verjaardag was nog nooit zo leuk

Bijna jarig … zo spannend! Zeker als je jong bent is er bijna niks belangrijkers dan dat. En dus is het uitkijken naar dat feestje zoals alleen een kind dat kan. Uitkijken naar de familie en vriendjes die voor je zingen, naar die lekkere taart waar je zo dol op bent, naar cadeautjes en kleine verrassingen en naar héél véél aandacht, alleen voor jou. Maar dan komen al snel de vragen. “Mama, wanneer ben ik nu weer jarig?, “Hoe lang nog voor mijn feestje?”, “Hoeveel nachtjes slapen nog?”, “Wanneer komen de cadeautjes?”, “Nog zoooooooo lang?”, …

Daar sta je dan. En wat moet je zeggen als ouder? Eén week, twee weken, 10 dagen, nog een maand geduld … Zeker voor jonge kinderen is het moeilijk om daar mee om te gaan. Het begrip van dagen en weken is voor hen nog te moeilijk om in te schatten. Voor hen is het vooral lang wachten naar iets waar ze al heel lang naar uitgekeken hebben. En dan komt die onzekerheid en dat ongeduld, want wachten, dat doet niemand graag!

Met een handige VERJAARDAG AFTELKALENDER helpt Lolinabox je graag om het lange wachten wat draaglijker te maken voor je kind. We starten 10 dagen voor de verjaardagsdatum. Voor elke dag die voorbij is, mag je kind een ballon inkleuren … en zo kom je elke dag een beetje dichter bij de feestdatum. Je maakt de wachttijd op die manier heel zichtbaar en verstaanbaar voor je kind. En hapbaar ! En wanneer alle ballonnen zijn ingekleurd, dan is het eindelijk féééééést !

Je kan onze verjaardagsaftelkalender gratis downloaden. Print hem op A4-formaat. Hang hem ergens op waar het feestvarkentje in spe hem goed kan zien … en het aftellen en inkleuren van de ballonnen kan beginnen. Zo eenvoudig is dat. Wachten op die verjaardag wordt dan net iets leuker !!

Download hier onze VERJAARDAG AFTELKALENDER
Geplaatst op

Is je kind jarig in Corona tijden? 40 tips om er samen een superleuke dag van te maken

Wat als je jonge kinderen hebt die jarig zijn in deze Corona tijden? Een verjaardagsfeestje met vriendjes … dat kan nu even niet. En dat zorgt voor teleurgestelde gezichtjes en klein verdriet. Er zijn ergere dingen dan dat, zeker nu, maar op die jonge leeftijd is dat toch niet veel. Daarom wil Lolinabox de kids én hun mama’s en papa’s een hart onder de riem steken met 40 tips om er toch een superleuke dag van te maken.

 1. Versier je huis met héél veel ballonnen.
 2. Maak samen een vrolijke vlaggenlijn of feestslingers van papier en hang deze op.
 3. Wek je feestvarkentje met een verjaardagslied. Extra leuk wordt het wanneer de familie meedoet via videochat. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd …
 4. Start de dag met een lekker ontbijt op bed met alles erop en eraan.
 5. Stel een verjaardagsmenu samen met het lievelingseten van je feestvarken.
 6. Bak samen lekkere koekjes of een heerlijke verjaardagstaart en daarna … smullen maar.
 7. Bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes en attenties, liefst héél veel. Maak van een grote kartonnen doos een echte verjaardagsdoos met daarin kleine cadeautjes, snoepjes, wenskaartjes, … En het wordt nog leuker wanneer je de doos vult met dunne papieren slierten en confetti. Dan is het feestvarkentje wel even zoet om alle attenties te vinden en uit te pakken.
 8. Spreek met de mama’s en papa’s van de vriendjes een moment af om samen te videochatten. En zing dan samen een verjaardagslied voor de jarige.
 9. Maak zelf een piñata met daarop een grote foto van de jarige. En vul de piñata met snoepjes en kleine attenties. Hang de piñata op. De jarige moet dan proberen om de piñata stuk te slaan. Spelplezier gegarandeerd!
 10. Verras je kind de hele dag door met kleine verrassingen en attenties. Of hang overal kleine wenskaartjes voor de jarige.
 11. Laat je feestvarken kleine raadsels oplossen. En beloon nadien met een kleine attentie.
 12. Zorg voor een gekke verjaardagsoutfit voor de jarige.
 13. Print grote foto’s van de jarige en hang deze her en der op in je huis.
 14. Zet een heuse speurtocht op in je huis of tuin. Verstop overal kleine verrassingen. En laat het feestvarkentje zoeken.
 15. Verras de jarige met een leuke videoboodschap van de familie, de juf of de vriendjes.
 16. Maak een mooie feeststoel voor de jarige, versierd met ballonnen en slingers.
 17. Hang een groot laken met “Happy birthday” uit het raam van je huis zodat alle buren kunnen zien dat er ééntje jarig is.
 18. Doe spelletjes die je ook op een “gewoon” verjaardagsfeestje zou doen, zoals de stoelendans, verstoppertje, tikkertje, …
 19. Schrijf een grote verjaardagswens met stoepkrijt op de stoep voor je huis.
 20. Maak een mooie verjaardagskroon voor de jarige.
 21. Doe een oproep bij de buren om op een bepaald tijdstip te zingen of te klappen voor de jarige.
 22. Doe vooraf een oproep via sociale media om verjaardagskaartjes te sturen naar het adres van de jarige.
 23. Zorg voor een mooie feesttafel.
 24. Zet vrolijke feesthoedjes op.
 25. Maak zelf fotoprops en maak hiermee grappige foto’s met het feestvarkentje. Of je kan een oude fotokader versieren en gebruiken voor een leuke fotoshoot.
 26. Organiseer een filmavondje. Maak het knus met heel veel kussens op de grond, kaarsjes overal en een grote pot popcorn. En natuurlijk mag het feestvarkentje de film kiezen.
 27. Verras je kind met extra veel tijd voor gezelschapsspelletjes.
 28. Schrijf een complimentenbrief aan de jarige en doe de brief in je brievenbus.
 29. Zorg voor een heus verwenmoment voor de jarige: een zalige massage, een voetbadje, een manicure, … En maak het extra sfeervol met een heerlijke geurkaars en een lekker drankje.
 30. Maak zelf een memoryspel met foto’s van de jarige en speel het nadien.
 31. Schrijf een verjaardagsboodschap op de spiegel in de badkamer.
 32. Maak een poppenkastvoorstelling met de lievelingsknuffels van de jarige.
 33. Maak kleine kaartjes met gekke “doe”-opdrachten voor de jarige. En beloon nadien met wat lekkers of een kleine attentie.
 34. Dans samen de polonaise op enkele leuke kinderliedjes. Of doe gewoon gek op de muziek.
 35. Heb je een tuin? Zorg dan voor een hindernissenparcours. Over een balk lopen, in het rond draaien, onder een tafel kruipen, rond een stoel hinkelen, op één been lopen, hoela hoepen, … Het kan allemaal. En aan de finish wacht de jarige een beloning.
 36. Maak een hut in de woonkamer met lakens. En hou daar een verjaardagspicknick.
 37. Speel restaurantje met alles erop en eraan. Maak een menukaart met de lievelingsgerechten van het feestvarkentje. En natuurlijk wordt de jarige in stijl bediend.
 38. Laat de jarige een gekke outfit kiezen voor alle gezinsleden en hou daarna een familiefotoshoot.
 39. Hou de hele dag jullie pyjama aan en maak er een pyjamafeestje van.
 40. Print foto’s van de jarige en plak deze op lege conservenblikken. En speel dan het blikkenwerpspel met enkele balletjes. Wie slaagt erin om de meeste blikken omver te werpen?

Maak er samen een superleuke dag van en geniet ervan. Omdat jarig zijn ALTIJD leuk is, ook al kan een feestje met de vriendjes nu even niet !

Wil je je feestvarkentje op een originele manier verrassen?

Met ons kant-en-klaar materiaal heb je alles om er een superleuke dag van te maken, gewoon bij je thuis: feestversiering, knutselmateriaal, piñata’s en kleine cadeautjes. En dat allemaal in een bepaald thema. Hoe cool is dat?!

Vragen? Laat het ons weten. Wij denken graag met je mee!