Geplaatst op

Aftellen naar die verjaardag was nog nooit zo leuk

Bijna jarig … zo spannend! Zeker als je jong bent is er bijna niks belangrijkers dan dat. En dus is het uitkijken naar dat feestje zoals alleen een kind dat kan. Uitkijken naar de familie en vriendjes die voor je zingen, naar die lekkere taart waar je zo dol op bent, naar cadeautjes en kleine verrassingen en naar héél véél aandacht, alleen voor jou. Maar dan komen al snel de vragen. “Mama, wanneer ben ik nu weer jarig?, “Hoe lang nog voor mijn feestje?”, “Hoeveel nachtjes slapen nog?”, “Wanneer komen de cadeautjes?”, “Nog zoooooooo lang?”, …

Daar sta je dan. En wat moet je zeggen als ouder? Eén week, twee weken, 10 dagen, nog een maand geduld … Zeker voor jonge kinderen is het moeilijk om daar mee om te gaan. Het begrip van dagen en weken is voor hen nog te moeilijk om in te schatten. Voor hen is het vooral lang wachten naar iets waar ze al heel lang naar uitgekeken hebben. En dan komt die onzekerheid en dat ongeduld, want wachten, dat doet niemand graag!

Met een handige VERJAARDAG AFTELKALENDER helpt Lolinabox je graag om het lange wachten wat draaglijker te maken voor je kind. We starten 10 dagen voor de verjaardagsdatum. Voor elke dag die voorbij is, mag je kind een ballon inkleuren … en zo kom je elke dag een beetje dichter bij de feestdatum. Je maakt de wachttijd op die manier heel zichtbaar en verstaanbaar voor je kind. En hapbaar ! En wanneer alle ballonnen zijn ingekleurd, dan is het eindelijk féééééést !

Je kan onze verjaardagsaftelkalender gratis downloaden. Print hem op A4-formaat. Hang hem ergens op waar het feestvarkentje in spe hem goed kan zien … en het aftellen en inkleuren van de ballonnen kan beginnen. Zo eenvoudig is dat. Wachten op die verjaardag wordt dan net iets leuker !!

Download hier onze VERJAARDAG AFTELKALENDER